• 3
  • 4
  • 5
Obos - ligaen 2024
(04-08-2024, 12:44 AM)Bohem33 Skreiv: Ser man på de fire antatte topplagene i følge alle tips jeg har lest  (Ålesund, Stabæk, xxx og oss) så står alle fire med fire poeng etter to kamper. Så vi har verken vunnet eller tapt terreng på starten vår. Xxx har vel imponert minst, de vant første kampen 2-1 mot ranheim men klarte kun uavgjort mot Lyn i dag. Lyn ble jo knust av Moss i første kampen, men om det er kampen i dag eller første runde som beskriver nivået deres best er ikke godt å vite.
Ålesund og Stabæk spilte uavgjort mot hverandre sist men vant som oss denne runden mot henholdsvis bryne og start.
For oss kommer den skikkelige testen søndag kl 17. Da møter vi Stabæk. Med seier det har vi tre poeng forsprang og endelig vunnet hjemme igjen da er jeg fornøyd med starten. En u ligger kanskje i lufta selv om det vil være en skuffelse men tap hadde vært ordentlig kjedelig og en ræva start på sesongen.
Håper virkelig vi er med fra start, i motsetning til Start som ligger helst nederst med 2-6 i målforskjell.

Jada, joda. Jeg er fornøyd med de første 125 minuttene med fotball i år. Og misfornøyd med de siste 55. Poengmessig er vi to bak skjema vil jeg si. Vi kan ikke gi bort så mange poeng i år, akkurat hvor mange avhenger av jevnheten til resten av heatet.

Føler vel i hvert fall at vi har fått noen svar. Vi kan kjøre over middels OBOS-motstand, hvis vi vil. Evnen til å slippe inn enkle mål har vi beholdt. Evnen til å la seg stresse har vi beholdt. Rijks tar ikke opp arven etter Ilic umiddelbart.

Nå venter en kamp som kanskje får et litt annet kampbilde mot Stabæk.
Svar
(04-06-2024, 08:20 AM)NilsDN Skreiv:
(04-05-2024, 10:56 PM)hmchrist Skreiv:
(04-05-2024, 07:20 PM)NilsDN Skreiv: Eidsiva inn som sponsor

Logoen skal prege draktene til herre-, dame- og gatelaget.
Lurer på hvordan fordelingen av millionene fordeles mellom de tre lagene... Wink

De fordeles nok i den rekkefølgen i hvert fall

Som seg hør og bør.
Svar

Eks Raufoss så burde vi ledet med 3 eller 4 etter de første 25 minuttene, men i stedet må vi ri inn en 1-2 seier. Sogndal mye av det samme hvor de scorer på en hurtig overgang/kontring. Sogndal produserte lite, men allikevel klarte de u mot oss hjemme.

Jeg tror kanskje vi må starte med driblesterke spillere for å score flest mulig mål de første 30-45 og så kan vi heller bytte for å sikre mer balanse.
Svar
(04-08-2024, 10:41 AM)Kroken Skreiv: Status quo ES vs Obos - vi scorer for få mål ift sjangser og press, og slipper inn alt for enkle mål på overganger da vi står høyt.

Ja, det er en balanse, spesielt på topp, som ikke er helt optimal i de to første kampene.

Jeg tror Kamara på kant kan være en mulig løsning. Da kan Håkans og Kamara trekke inn, når vi angriper langs motsatt kant. Det vi har sett mye av er Juklerød/Strand langs venstrekanten, som slår inn til Rijks og Håkans. Problemet er at det er forholdsvis enkelt å forsvare seg mot. Alternativet er vel å starte med El-Abdellaoui som er bedre langs bakken og en mer målsnik enn det Rijks er.

Det virker så langt som de prioriterer rutine (Strand) og ønsker en robust spiller (Rijks) på topp. Problemet er at det blir mye spill, men lite mål ut av det.

Petter Strand har et målsnitt hittil i karrieren på 1 mål pr ca 10 kamper. Det er omtrent samme stats som Elias Hagen og Bjørdal har. Ambina er heller ikke noen målmaskin akkurat. Rijks har heller ikke imponerende stats egentlig, selv om han er ung da. Den eneste som har brukbare stats er jo Håkans. Så det er kanskje ikke så rart vi sliter med å score egentlig. Det er litt det samme i år som i fjor, men da hadde vi i det minste Ilic som kunne banke inn noen mål.

Det kan så klart hende det løsner for Rijks, men så langt så er det litt av det samme som under Fagermo. Vi er forholdsvis enkle å forsvare seg mot, for vi mangler målscorere. 433 under Fagermo fungerte jo best når vi hadde kantspillere som også var trusler. Osame - Dønnum og senere Osame - Layouni.

I 2022 leverte Osame 6 mål og 5 assists, mens Layouni leverte 8 mål og 5 assists. Det var stats til midt på tabellen. Skal vi virkelig vinne OBOS, så må vi sannsynligvis score 60+. Problemet er at vi ikke helt har spillere til det.

I løpet av sesongen kommer 5-6 mål fra stoppere (dødball). Backene kan score 7-8. Midtbanetrioen kommer til å score 8-10. Da må angrepsrekks score 35-40. Håkans kan score 15, da må de siste 20-25 fordele seg på Rijks og Strand. Det har jeg vanskelig for å se at vil skje.
Svar
Jeg tror Kamara kommer til å putte mange mål når han er i kampform, forhåpentligvis allerede mot stabæk til helga.

Rejiks er jeg mer usikker på, men det kan godt hende at han også blir god. Han jobber i hvert fall hardt.

Feilen er å bruke Strand som ving. Han bør være på midtbanen selv om det er der vi har tøffest konkurranse.
Thorvaldsen kan være driblevingen vår på den ene siden så har vi farta til Håkans på den andre.
Jones bytter med Thorvaldsen når de trengs.

På sitt beste slår Borch ordentlig gode innlegg, håper vi får se mer av han og det framover.
Han spilte en omgang i andrelagskampen og de sa noe om å fase han inn i laget.

-------‐--‐‐--------------------------------

Må jo huske på forskjellen mellom Eliteserien og Obos-ligaen.
Vi har en start som ligner Brann sin i 2022.
De endte på 95 mål.
Det klarer ikke Enga i år, men tipper det ender rundt 75.
I noen kamper vil det bli store seire...med 4-5-6 mål.
Når laget får satt seg skikkelig så er Enga et par hakk bedre enn f.eks Egersund, Levanger, Start og Lyn.

Håkans, Kamara og andre får fort 2-3 mål i noen kamper.
Håkans er allerede godt i gang. Kan ende rundt 25 mål.
Svar
(04-08-2024, 03:36 PM)Caanradi Skreiv: Vi har en start som ligner Brann sin i 2022.

Hm, det er en offensiv logikk. Vi har også en start som ligner på en god del andre lags start, bl.a. Levanger i år Smile

Så får vi se om Brann-sammenlikningen også holder seg om 3-4 serierunder.
Svar
Supert at media fokuserer på uthalling av tid på eliteserielamper for tiden..
Andre omgang i Brann-ffk var det totalt 58 min spilletid

Effektiv spilletid,når ballen var i spill var på fattige 19 minutter. Ffk fikk ET gult kort for filming,i første omgang - ingen kort i andre omgang.

Er spillerne for "smarte" og utspekulerte for dommerne?
Svar
(04-08-2024, 04:04 PM)NilsDN Skreiv:

Hehe...ikke sant. På nivå med Levanger til nå kan vi være stolte av Wink

Nei, tenkte mer på at det er naturlig å sammenligne seg med Brann det året og det potensialet Enga har nå.
Så det særlig første halvtimen mot Raufoss.
Mer av det og stadig mer selvtillit, så blir det sikkert noen storseire...

(04-08-2024, 04:18 PM)Glennsoe Skreiv: Supert at media fokuserer på uthalling av tid på eliteserielamper for tiden..

Enig. Trodde jeg hadde sett det verste i vår kamp mot Sogndal.

Men må jo være vanskelig for en dommer å vite om en spiller som ligger nede har en reell skade eller ikke.
Føler vel da det er ufint å gi gult kort selv om han kan tenke at det trolig er bevisst uthaling av tid.
Tvilen kommer tiltalte til gode.

En løsning kan jo være å mye fortere få en "skadet" spiller over sidelinjen for behandling og spillet går videre. Så kommer han nok sikkert  raskt tilbake om det ikke er alvorlig.

Reiser ikke spilleren seg opp på beina etter et halvt minutt, så kommer båremannskaper løpende utpå Wink
Svar

Det er jo nesten bare egen samvittighet som begrenser hvor mye tid man kan drøye.
Det er stort sett keepere på femmeter som får gult for drøying og det gis jo aldri noe annet enn kjeft for spillere som legger seg i det ballen er ute av spill og krever behandling for krampe eller noe annet. Har man krampe i begge beina samtidig kan man til og med protestere på gulekort man har fått for filming  - «Filming» var akutt krampe (vg.no)
Hvor ofte ser man ikke spillere som er døden nær før mirakelmannen med vann og svamp kommer og som kan løpe igjen så fort de er utenfor banen. Da hender det at dommeren venter et halvt minutt før han slipper dem innpå, men det har jo ingen praktisk betydning. Keeper kan man jo ikke starte uten så om det er han som ligger nede og reserven varmer opp så får man enda mer tid. Om jeg ikke husker veldig feil så var noen lyn spillere spesielt dyktige på drøying for mange år siden og de krabbet gjerne tilbake inn på banen for å få akutt medisinsk hjelp etter at man hadde fått båret dem ut.
Selv om det legges til all tiden drøyinga tar så dreper det jo momentum og lar slitne forsvare puste ut.
I vm 94 i USA mener jeg de var bedre på det. Da kom det inn en bil så fott en spiller var skada og de ble strappet ned og kjørt ut selv om de protesterte.
Jeg tror det eneste som kan hjelpe er at man slutter å akseptere at spillere står i veien for firspark eller spiller bort ballen og at man frakter de skada spillerne ut med en gang og da korteste vei. Det heter vel i reglene nå at du kan få behandling på banen om forselsen ga kort, det er jo en ok regel, men man må være mye raskere på å frakte ut skada spillere og slutte å spille ut ballen eller stoppe spillet om det ikke er hodeskade. Alternativt begynne med løpende bytter.
Jeg har aldri forstått hvorfor man i fotball aksepterer at en spiller stiller seg 9 cm fra ballen når det blir blåst frispark og sakte rygger mens man venter på at dommeren skal måle opp mur. I håndball og innebandy viser dommerne ingen nåde om noen ikke så raskt som mulig trekker seg unna og da gidder heller ingen å gjøre det. Det er ikke mange gule kort man trenger å gi før absolutt alle slutter å gjøre det.