Trådvurdering:
  • 3 stemmer - 3 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obos - ligaen 2024
Gåten består. Spørsmål #1 som man må finne svaret på snarest er
-Hvorfor underpresterer så mange i Enga?

Se på Brann og hvordan mange får ut potensialet sitt der. Samme spillere og samme kvaliteter, men under et annet sportslig regime.

Og historien gjentar seg trener etter trener, hvilket peker i retning av at det er rammeverket rundt det sportslige, som svikter. Jeg tror ny strategi må starte med å forstå hvorfor så mange underpresterer i Enga og svaret kan nok peke på flere forhold.

Jeg tror hele den sportslige organiseringa, skal forenkles så mye som mulig og det betyr også at antall trenere i A-stallen, må reduseres. Her er det i dag en blanding av xDEF og GB.

Og så tror jeg GB må gå litt i seg selv og finne frem en litt tøffere side - gutta må vekkes fra dvalen og det gjøres ikke ved å fremstå som en 100% jovial og omtenksom person som prøver å stryke alle med hårene.

Gutta fikk vel noe redusert lønn som en konsekvens av nedrykket i ‘23, men de må jo snart bli fortalt (aller helst forstå det selv), at de må yte for å rettferdiggjøre lønna si.

Komplekst og sammensatt, men jeg tror man må adressere dette spørsmålet i kontekst av at så få trenere lykkes i klubben.
Svar
Sammenligningen med Brann er jo litt morsom. De av oss med god hukommelse husker når de rykket ned i 2014. Norling fikk beholde jobben men elendigheten fortsatte året etter. Klanen la vel ut et photoshoppet bilde der Nordling hadde en Enga-drakt under skjorta si.
Han fikk vel sparken til slutt i mai en gang.
Så har de vært nede enda en gang før det virker som de har funnet ut av ting.
Det store spørsmålet der er om de har fått gjennom varige endringer eller om det er resultater av de folka som styrer sjappa akkurat nå.

Om oss:
Jeg heller mot at både Bakke og Jokke har fått sjansen sin. Samtidig, å både hive hovedtrener og sportsdirektør samtidig midt i sesongen er galskap. Man må begynne med 1 og så ta den andre. Da er det fort naturlig at Jokke erstattes og at etterfølgeren får jobben med å avgjøre Bakkes skjebne.
Men da tar det lang tid før vi får gjort noe skikkelig....
Svar
Skal vi nå tørre å håpe på at Bakke&co faktisk innser at vi må endre spillestilen vår? Alle lagene vi møter vet så altfor godt nå at vi er shaky som pokker med en gang de presser høyt og jager ballfører. Det blir brudd imot og baklengs, og tilslutt er psyken og selvtilliten til spillerne fullstendig knust. Det er vel det vi ser nå, og har sett lenge! Ferdig med å spille oss ut bakfra! Gjør ting så enkelt som mulig, spill kynisk som pokker om så er bare for å få inn seire og poeng! Vi får vurdere å endre taktikk når vi en eller annen gang har tropp og spillere som takler det å spille seg ut under konstant press, hvis noen skulle ønske det! Klopp er jo ledig fra sommeren, Jokke og våre 3-4 trenere får fram til da på seg til å snu dette!
Svar
Mange her inne har mye mer peiling på spillestil og taktikk enn meg. Jeg ser først og fremst på fotball for å la meg underholde og håper på seire til Enga og andre favorittlag, men jeg ser også at det å skulle brodere seg ut bakfra ikke passer de spillerne Enga har tilgjengelig nå og i forhold til taktikken de fleste motstanderlagene stiller med i Obos.

Men det så jo ganske lovende ut i treningskampene. Seire mot bl.a Tromsø og Sarpsborg og en god førsteomgang mot AIK.

Hva har skjedd etter det?
Tror mye av årsaken er høye skuldre.
Og det baller jo bare på seg for hver kamp med marginer imot. 1-0 målet til Mjøndalen i går var et rent lykketreff. Og på den måten fikk Enga det tidlige "standard-målet" i mot. Vil det ingen ende ta? Hvorfor skjer det så ofte mot Enga at spillere gjør prestasjoner de sjelden gjør ellers? Ordet forbannelse er lett å trekke frem.

Enga er en helt spesiell klubb å spille for og med fantastiske supportere, men det er tydelig at det blir FOR mye for mange av spillerne.

I Enga har det blitt en kultur å spille best i treningskamper og ellers for tomme tribuner. Som da det ble bronse under Fagermo.

Håper gutta fikk seg en skikkelig vekker i går. At "nå må det være nok" og gjør gode prestasjoner mot Tromsø og Bryne denne uka.
Og derfra kanskje surfe videre på en nå-har-vi-snudd-det-sammen-bølge.
Svar
1100 (!!) mellom FC Lyn og Ranheim. Ingen tvil om at majoriteten på Lyns seksjoner i derbyet var Enga eller nøytrale. Det er så stusselige tall.
Svar
(04-30-2024, 11:52 AM)Ettlagioslo Skreiv: 1100 (!!) mellom FC Lyn og Ranheim. Ingen tvil om at majoriteten på Lyns seksjoner i derbyet var Enga eller nøytrale. Det er så stusselige tall.

Sikkert ikke feil det, men det _kan_ jo ha vært noen tusen gloryhunters der også som bare kommer når de møter storlag (i den grad vi kan kalles det lenger)
Svar
Jeg snakka med Joacim Jonsson i dag, jeg:
https://open.spotify.com/episode/2yCqlSU...nO1DZ5_PgQ
Svar
(04-30-2024, 09:10 PM)ehauger Skreiv: Jeg snakka med Joacim Jonsson i dag, jeg:
https://open.spotify.com/episode/2yCqlSU...nO1DZ5_PgQ

Ble ikke akkurat imponert av hva han sa her.
Hans mest katastrofale signering er utvilsomt Geir Bakke, begge burde forsvinne ut.
Svar
(04-30-2024, 09:42 PM)Oldtimer Skreiv:
(04-30-2024, 09:10 PM)ehauger Skreiv: Jeg snakka med Joacim Jonsson i dag, jeg:
https://open.spotify.com/episode/2yCqlSU...nO1DZ5_PgQ

Ble ikke akkurat imponert av hva han sa her.
Hans mest katastrofale signering er utvilsomt Geir Bakke, begge burde forsvinne ut.

Nei, det var syltynt. Høres helt desperat ut. Man svarer ikke på spørsmål, fordi han ikke hører den pga han prater selv hele tiden. Snakker om å legge seg flat men han gjør jo alt annet enn det. Sitter i skyttergraven og forsvarer seg med å skyte på alt og alle. Sjelden man hører folk prate så mye samtidig som de sier så lite.
Svar
Dette blir jo litt forenkling men det er ikke noen tvil om at det er det mentale det går i. Det var spesielt tydelig i fjor og gjelder fortsatt. Summen av spillerne er høyere enn laget nå (til tross for hva mange her inne påstår). Toppnivået til gutta lukter på medalje i ES men vi spiller jo helt kreft. De fleste ES medaljene er vunnet på at laget er bedre enn summen av spillerne. Spesielt B/G nå er et eksempel på det og RBK i gamle dager. Det var jo derfor de fleste spillerne der floppa i utlandet.

Jeg ble påminnet om dette TV2 klippet der Kippe sparker ned DFH: https://www.tv2.no/video/sport/fotball/k...t/1078252/
Det tenningsnivået og måten gutta backer hverandre opp på ser vi ikke lenger. Alle/mange er der for seg sjæl og dette er bare et steg videre i karrieren (med hederlig unntak av Borch) og da blir det sånn vi har det nå. Ingen skjønner at de må kjempe sammen og om de gjør det bra så KAN de havne i utlandet. Samtidig, sånn vi ser klubben opererer med at vi selger så fort det er en bakgårdsliga som har et snev av interesse for å fylle opp benken sin så sier vi jo Yes! med åpne armer, så er det ingen som har noen eierskap til klubben. Kommer det en god spiller inn så holder han jo knapt en hel sesong. Det er jo derfor spillerne kollapser med en gang tribunene blir fylt. De er livredde for å bli avslørt som de poserne de er (igjen med unntak for Borch).

Og selv om folk her er helt i mot dette så mener jeg at Strand er en av de som kjemper utrettelig hver jævla kamp (selv om han ikke kan slå en pasning fremover om det er liv om å gjøre), Bjørdal og forsåvidt. Det er leiesoldater jeg lever fint med, resten er der for å komme seg til utlandet så fort råd er uten å legge sjela si i det. Det er jo en bi-effekt av strategien som Nils her inne er så veldig i mot og som jeg til slutt (endelig) ser resultatet av.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 10 Gjest(er)