Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De andre 2024
(08-21-2024, 04:07 PM)hmchrist Skreiv: Vi har i lang tid vært utenfor topp 15 på UEFAs ranking og hatt 1 kvalplass til CL, 1 til EL og 2 til ECL.
Å vippe opp blant topp 15 gir oss 1 ekstra kvalplass til CL (altså 2 CL, 1 EL, 2 ECL).
I skrivende stund er vi inne blant topp 12, som gjør den ene ECL-plassen til en EL-plass (Altså 2 CL, 2 EL, 1 ECL).
Holder dette seg vil det etter neste sesong være slik at både 1. og 2. plass får prøve seg i CL-kval, 3. plass og cupvinner får prøve seg i EL-kval og 4. plass får prøve seg i ECL-kval. Skulle cupvinneren være blant topp 4 i Eliteserien kan til og med 5. plass få en mulighet i ECL.
Dette ER positivt for norsk fotball, og gjør Europa mer tilgjengelig også for Vålerenga. Vi må bare komme oss ut av OBOS-dassen først (og/eller vinne cupen).
Nåløyet til Europa er altså videre enn på lenge. At noen krysser fingrene for at det skal bli smalere igjen kan jeg virkelig ikke forstå!

Helt enig. For de som ikke holder med noe lag, men bare tenker på landslaget og sånt så er det sikkert bra. Og der er det jo også sånn at landslaget var best i en periode der vi hadde et norsk klubblag som årlig deltok i Champions League. Uten at jeg skal påstå at det nødvendigvis var noen klar årsakssammenheng mellom de to tingene. Det var det ikke sånn jeg ser det.

For de som faktisk engasjerer seg i et lag og som ønsker sitt lag det beste er det derimot veldig negativt. I alle serier er det de lagene som over tid kan bruke mest penger på spillertroppen som også gjør det best. I en verden der en klubb kan hente inn 2-3 forsterkninger hvert år, mens konkurrenten må selge sin beste hvert år for å overleve så vet vi hvem som vinner.

Champions League er rett og slett ikke dimensjonert for Eliteserien. Eller motsatt. En vanlig norsk klubb har kanskje et årsbudsjett på 100 millioner, noen også mindre enn det. Det vil si at 2-300 millioner inn har ekstremt mye å si. Det er 2-300% av et normalt årsbudsjett. Mens for de største klubbene, f.eks. Real Madrid, så er det å vinne Champions League kanskje 20-25% av et normalt årsbudsjett.

Så det er veldig konkurransevridende og ødelegger egentlig spenningen i norsk fotball. Sånn som det var under RBKs periode.

Du skal også få med deg at det i all hovedsak er gjennom å prestere i Conference League vi har økt rankingen da. For tiden vektes prestasjoner likt mellom Europa League og Conference League. Framover vil det endre seg. Conference League er jo en veldig c-preget turnerning som ikke så mange prioriterer.
Svar
Skal også sies at dette med "det er bra for alle om Bodø tar seg til CL" minner litt om når republikanere i arbeiderklassen i usa blir rasende over at demokrater vil øke skatten til de rike. For da må jo de betale mer skatt om de blir rike...

Synd men sant.
Svar
At norske lag sanker poeng i Europa er positivt. Ferdig. Tror ikke så mange er uenig i det.
At norske lag sanker penger i Europa kan alltids diskuteres. Det gir noen et ubehagelig konkurransefortrinn om de er ræva full av penger, men noen kan nok se det som positivt for ligaen i et helhetsperspektiv likevel. Andre ikke. Og det er vel denne diskusjonen som egentlig går. Noen mener verdien av poengene ikke veier opp for "skaden" pengene gjør, mens andre mener poengene er så verdifulle at utfordringen pengene gir må ønskes velkommen. Jeg er nok i den siste sorten.

Når det gjelder å sanke koeffisient-poeng, så samles disse i alle de tre ligaene. To poeng for seier og 1 for U. Dermed er det trolig en fordel at de norske lagene kvalifiserer til ECL fremfor EL, eller til EL fremfor CL, ettersom det på papiret er enklere motstand og dermed flere poeng å hente i ECL enn i EL og i EL enn i CL. Det er per i dag bonuspoeng for å kvale til CL, men to seire i EL eller ECL jevner ut denne bonus. Ergo er det liksom "innafor" å ønske Glimt ned i EL fremfor CL, men når de først er inne i den ene eller andre ligaen synes jeg vi skal være ganske glade for poengene de samler, samtidig som vi kan irritere oss over pengene de tjener.

Ellers er det jo et nytt format på alle ligaene i år. Det er ikke lenger gruppespill, men en liga med 36 lag i hver av de tre ligaene og det er plasseringen på tabellen til slutt som avgjør om man går videre til sluttspill. Alle lag møter 8 forskjellige lag i CL og EL. 4 av dem hjemme og 4 av dem borte. Lagene er også delt inn i 4 "pot'er" etter nivå og alle møter 2 lag fra hvert nivå. I ECL møter man bare 6 lag. 3 hjemme og 3 borte. Der er lagene delt inn i 6 nivåer og man møter ett lag fra hvert nivå. Altså kan det fort bli lettere å sanke poeng, for alle deltakere, så det kan bli spennende å se hvordan dette slår ut på både sanking av både poeng og penger.
Svar
At man ikke ønsker Glimt inn i CL er for meg helt innafor. Det er snakk om så mye penger, at det unner jeg ikke en konkurrent til Vålerenga. Uansett. Men jeg vil ha flest mulig norske lag i EL (ev. ECL). Det er fortsatt mye penger, men ikke så mye penger. Og suksess der gjør det lettere for Vålerenga å oppleve suksess selv, når vi skal ut i Europa.

Og det hmchrist skriver om det nye formatet, så virker det som EL er bedre enn ECL, siden det er flere kamper, og dermed flere muligheter å sanke poeng. Hvis jeg forsto alt riktig da.

Så Glimt og Molde til EL, og Brann til ECL, og jeg er glad og fornøyd. Så unner jeg de all mulig suksess der. Men ikke i CL. Der er det for mye penger.
Svar
(08-22-2024, 01:39 PM)hmchrist Skreiv: At norske lag sanker poeng i Europa er positivt. Ferdig. Tror ikke så mange er uenig i det.
At norske lag sanker penger i Europa kan alltids diskuteres. Det gir noen et ubehagelig konkurransefortrinn om de er ræva full av penger, men noen kan nok se det som positivt for ligaen i et helhetsperspektiv likevel. Andre ikke. Og det er vel denne diskusjonen som egentlig går. 

Egentlig en helt meningsløs diskusjon uansett. Hva du og jeg og alle andre tenker om dette påvirker ikke det som skjer på banen. Enten kvalifiserer et norsk lag seg til Champions League eller så gjør de det ikke. Så vi får bare forholde oss til de faktiske resultatene og utfallet av dem. Og avgjøre for oss selv om vi synes utfallet var bra eller dårlig.

Jeg er i hvert fall ikke en så raus person at jeg setter norsk fotballs kollektive beste foran Vålerenga. Jeg holder aldri med andre norske lag i Europa. Men det er meg og helt greit for meg om andre tenker annerledes.

Det eneste jeg er glad for er at porten inn til Europa-millioner ikke er stengt av en klubb, sånn som det var på 1990-tallet da det kun var Champions League som ga penger. Men selv ikke det står helt i stil med dagens beløp. RBK, som faktisk presterte i CL, dro ikke inn mer enn 60-70 millioner. Selv justert for inflasjon så er dagens summer mye høyere.
Svar
(08-22-2024, 03:49 PM)NilsDN Skreiv: Egentlig en helt meningsløs diskusjon uansett. 
Hehe. Sant nok, men i det store bildet er vel en hver diskusjon om fotball nokså meningsløs. Vi jabber ikke i vei på dette forumet for å endre verden, liksom...
Svar
Fotball er viktig det. Men jeg vil ikke ha en ny periode der samme klubb vinner 13 år på rad. Og i hvert fall ikke Bodø/Glimt. At landets beste lag er fra et forvokst fiskevær er ikke bra.

Det begynner jo å sprekke litt for dem. De klarer ikke å erstatte de spillerne de mister. Og prøver å samle 2020 laget en gang til. Zinckernagel siste mann inn. Vi trenger ikke å håpe de får 250 millioner til inn på konto så de kan shoppe på en hylle høyere.

Men hvis du vil bli glad om de klarer å komme seg inn i CL så gjerne for meg.
Svar
Synes det er bra at andre lag gjør det bra. Vi må ta over stafettpinnen bare. Er fullt mulig. BG klarte det og de hadde et dårligere utgangspunkt enn det vi har.
Svar
Joda. Men tronen var jo ledig. RBK vant i 2018, men var på vei ned. Molde vant i 2019. Så var Covidåret 2020 en veldig spesiell sesong der hele sesongen ble spilt i løpet av noen måneder uten publikum. Kampene kom tett og lagene som hadde flyt fikk mye ut av det. Glimt tok et litt overraskende gull og vi en overraskende bronse.

Vi må tross alt bli bedre enn lag som allerede er gode, har god økonomi osv
Svar
Et nydelig syn å se spillerne til Molde bli buet på av egne fans i 70 minutter. Sier mye om hvor bortskjemte de har blitt. Supporterlederen i tornekrattet beklager og legger seg flat i media. Men mannen møtte ikke opp på kampen selv en gang. Skjønner godt at han ikke gidder, for det er litt av en gjeng i dette Tornekrattet. Fansen slakter spillerne, og spillerne slakter fansen. Hvor komisk er ikke det?

Si hva dere vil om å ønske suksess for norske lag i Europa, men at lekeklubben til Røkke får et skudd i baugen er tusen ganger mer verdt enn et koeffisientpoeng!
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: 12 Gjest(er)