Trådvurdering:
  • 0 stemmer - 0 gjennomsnitt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rykte og ønsketråd vinter/vår 24/25
#31
(10-09-2024, 09:00 AM)VIF123 Skreiv: Det er åpenbart hvor vi trenger å forsterke. Egentlig bare Sebastian Jarl som virkelig er toppklasse i Eliteserien i forsvarsrekka vår.
Regner med at Fasika ikke forlenges og Hedenstad har utgående kontrakt så usikkert der.
Så da trenger 2 til 3 spillere inn som er bedre enn dem vi har nå.

Heldigvis var opprykket klart tidlig, så vi kan være i forkant. En stor fordel i forhold til mange andre klubber som vi konkurrerer med.

Hedenstad signerte kontrakt for 2025 i slutten av august.

https://www.vif-fotball.no/nyheter/heden...-valerenga

Så helt enig. Vi trenger en inn for Fasika som går rett inn på laget. Og så trenger vi en ung utfordrer på venstrebacken til Jukle, så vi ikke trenger å bruke Hedenstad der hvis Jukle er ute. Om vi velger å låne ut AHK så trenger vi enda en inn for han.
Svar
#32
Det er vel å ta i litt å si at Sebastian Jarl er toppklasse i eliteserien?
Før han kom til oss var han en helt grei stopper på et lag i bunnstriden.
Svar
#33
(10-09-2024, 09:37 AM)Oldtimer Skreiv: Det er vel å ta i litt å si at Sebastian Jarl er toppklasse i eliteserien?
Før han kom til oss var han en helt grei stopper på et lag i bunnstriden.

At Jarl kan være i toppklasse i ES, er det liten tvil om. Kristiansunds klart viktigste spiller, i følge alle som følger den klubben. De mente at Kristiansund hadde havnet på direkte nedrykk, uten han.
Svar
#34
(10-09-2024, 09:51 AM)Ettlagioslo Skreiv:
(10-09-2024, 09:37 AM)Oldtimer Skreiv: Det er vel å ta i litt å si at Sebastian Jarl er toppklasse i eliteserien?
Før han kom til oss var han en helt grei stopper på et lag i bunnstriden.

At Jarl kan være i toppklasse i ES, er det liten tvil om. Kristiansunds klart viktigste spiller, i følge alle som følger den klubben. De mente at Kristiansund hadde havnet på direkte nedrykk, uten han.

Spørs jo litt hvordan man definerer toppklasse. Jeg tror ikke han hadde vært selvskreven i de beste klubbene, men jeg mener han er mer enn bra nok for oss i 2025. Det er egentlig også Kiil Olsen. Men han tror jeg trenger å spille ved siden av en mer erfaren stopper, tror ikke han er erfaren nok til å være sjefen i forsvar. Spesielt ikke i kamper vi blir trykket bakover.

Så en stopper inn for Fasika som er ment å starte tror jeg er bra. Bitri regner jeg med at vi ikke ser her igjen.
Svar
#35
Med unntak av forsvaret som det er åpenbar enighet om at trengs å forsterkes så er jeg en av de som mener at spissplassen er den kanskje viktigste å forsterke. Vi har to pt og ingen av de kommer til å garantere for over 10 mål i eliteserien. Av de to vi har så mener jeg at Mees er den med størst potensial av de to vi har både pga av alder han er vel 21 mens Brajanac er 25? førstnevnte evner å gå på smarte løp og har også bedre teknikk (avslutningsferdigheter) av de to sånn jeg ser det.
Brajanac klarer jeg ikke se har noen spesifikke kvaliteter som gir meg tro på at vi kommer til å lykkes med han som førstevalg på spissplass. Han er ikke hurtig, teknikken hans er ok, avsluttningene hans er så der, og alle målene hans i år er vel hovedsakelig skåret litt tilfeldig i nærheten av 5 m fra mål. Han har fysikk som er bra men sliter med å vinne dueller mot de beste lagene vi har møtt i år, både som oppspillspunkt og også innenfor 16 meteren.
I følge transfermarkt så har han gjennom hele karrieren så langt skåret mål hvert 268 min. det er hovdesakelig 1 divisjon og ungdomslag, og han har aldri skåret mer en 9 noen sesong. Så å tro at han skal skyte oss til toppen av eliteserien tror jeg ikke det er noen grunn til å anta. Han kan og vil nok ta steg men min påstand er at råmatereialet ikke er der til å tenke at han skal levere 15 mål neste sesong.
Svar
#36
Tror også folk tenker at spillerne er hentet for Eliteserien. Jeg tror de først og fremst er hentet for å få oss ut av OBOS.

Etter 2023 så mistet vi Vitinho, OJ, Ofkir, Strandberg, Ilic, Børven og et par litt mer perifere. I sommer mistet vi Kreutz, Kurd Rønning og Håkans. Altså 9 spillere som ville bidratt, om ikke alltid på banen, så i hvert fall i kamptroppen.

Inn har kommet Jarl, Lange, Brajanac, Kamara, Fasika, Obasi og Rijks.

Før sesongen så spilte de 7 mot 7 på trening og fortsatt så er det 9 ut og 7 inn. Jeg tror Lange og Brajanac ble hentet inn med tanke på å få litt mer bredde i troppen. Sånn at vi ikke risikerte opprykket hvis vi fikk en skade eller tre. De er helt sikkert hentet inn med et berettiget håp om at de også bidra i Eliteserien. Men jeg tror ikke det var den viktigste grunnen til at vi kjøpte dem. Vi hadde akkurat klatret inn i opprykkssonen når sommervinduet åpnet. Og selv om vi hadde en bra periode i andre halvdel av mai og i juni, så var det ikke helt opplagt at vi bare kom til å spasere gjennom resten av kampene.

Det er jo sånn spillermarkedet egentlig fungerer. De pengene vi bruker på spillere er ikke brukt før de er gamle og uten verdi. Så lenge vi får penga tilbake når vi selger så er det jo en god investering. Husk at de kom inn utfra de vurderingene vi gjorde i mai/juni. Vi kunne ikke planlegge for Eliteserien 2025 da.
Svar
#37
(10-09-2024, 08:19 AM)NilsDN Skreiv:
(10-08-2024, 05:38 PM)JohnnyJ Skreiv: Er jo ganske utrolig at enkelte her vil styrke spissplass og keeperplass da det er de posisjonene vi er desidert best dekket på. Det er klart at det hadde vært digg med Arason og Moa, men Sjøeng kan fort bli bedre enn islendingen og vi har både fettern til Moa (som er dritgod) og en annen som bærer det samme fornavnet som han. Forventningene her er skyhøye til tross for at vi pr dags dato er et OBOS-lag som har én bronsjemedalje som beste plassering de siste ti årene. Kritikerne blir nok aldri fornøyd uansett, men det hadde tjent alle om de spiste en skje med realisme. For dette er utrolig slitsomt å lese for alle oss andre.

Hvis du synes det er slitsomt å lese innlegg du er uenig i, så er kanskje ikke et diskusjonsforum stedet for deg?

Når det gjelder det å aldri være fornøyd så vet jeg ikke helt hva du mener. Det å aldri være fornøyd, alltid ville forbedre er jo det toppidrett, og mange andre ting her i livet, går ut på. Jeg er kjempefornøyd med at vi kom oss ut av OBOS. Men neste år må ambisjonene være å i det minste ikke sloss med ryggen mot veggen mot nedrykk igjen. I år var målet å bli Norges 17. eller 18. beste fotballag. Neste år er det å bli blant de 10 beste. Det som var bra nok i år er ikke bra nok neste år. Sånn er det bare.

Og helt ærlig, det laget vi har nå er i kvalitet dårligere enn det laget som rykket ned. Det tror jeg du bare må innse. Og hvis du mener vi skal la angrep og keeper være, hvem er det da du mener vi trenger å oppgradere i en antatt startoppstilling?

Den troppen mange her trodde skulle ta medalje i 2023 rykket ned. Mye på grunn av mangel på fungerende spiss, selv om det så klart var litt flere ting i tillegg. Børven var ikke god nok. Heldigvis hadde Jatta tatt steg i løpet av vinteren så det hjalp oss litt. Men fram til sommervinduet åpnet så hadde vi bare scoret 18 mål på 15 kamper og hadde 5 poeng opp til trygg plass. Det kan veldig fort skje igjen hvis vi går inn i en sesong en gang til der vi rett og slett mangler spillere.

Så skjønner også jeg, og sikkert alle andre også, at vi ikke kan bruke penger vi ikke har. Har vi ikke penger til å forsterke oss, så får vi spille med det beste laget vi kan og så får det gå som det går. Men det er egentlig bare enkel matematikk det her. I år har Rijks og Brajanac scoret 21 seriemål fra spissplass. Håkans og Jones har scoret 17 fra i hovedsak høyrekanten. Det er over halvpartene av målene våre til sammen. Neste år scorer vi sannsynligvis færre, men vi er nødt til å score over 50 på 30 runder for ikke å havne i sumpa igjen. Som igjen betyr at vi er avhengig av å ha en midtspiss som kan score minst 15. I tillegg må vi ha kantspillere som bidrar med det samme til sammen. Hvis vi ikke får minst 30 mål ut av angrepsrekka alene i 2025 så kommer vi til å slite.

Du må gjerne komme med noen gode fotballfaglige argumenter for hvorfor du mener at Brajanac kommer til å score 15+ neste år og hvorfor du mener vi ikke trenger å erstatte Kamara i troppen. Heller det, enn at du uffer deg over å måtte lese innlegg du er uenig i. Vålerenga må jo være en av veldig få klubber der deler av supporterne ser på gode spillere inn som en personlig fornærmelse.


Kritikk av egne spillere som er nyansert er greit, og det var berettiget i våres, men snodig å fortsette å kritisere etter at laget har vært i storform.

Får ikke svart på alt her, men angående Kamara så trenger ikke han å erstattes. Vi kan bruke Jones El-Abdelloui som vikarierende spiss om Brajanac eller Rijks er ute. 4
Kamara har spilt såpass lite som spiss, og vært mest brukt som kantspiller  uansett så dermed gir det mest mening å hente en ny ving. Har veldig tro på Thorvaldsen, men han er den eneste "rene" vingen vi har nå, og jeg forventer ikke at han skal spille seg inn i førsteelleveren med det første.
 Riisnæs og Strand har vært gode men de er først og fremst indreløpere, og kan gi oss den dekningen vi trenger på midten og i nødstilfeller på kantposisjonene også. 
Har i motsetning til deg tillit til Brajanac og Lange, som du i et senere innlegg sier at ble hentet for å ta oss opp fra OBOS-ligaen. Så mye penger som ble brukt på dem, er det åpenbart at dem ikke skal byttes ut med det første. De har en fremtid i klubben og kommer bare til å bli bedre og bedre for oss. 
Forstått det sånn at du er misfornøyd med Brajanac men jeg er sikker på at han kommer til å motbevise deg. 

Du spør hvem jeg mener vi bør hente inn, mitt svar vil da bli:
Kantspiller, venstreback og midtstopper. Nå er jeg ikke sikker på at Storm Kolbjørnsen er god nok som reservekeeper så det kan være lurt å hente en keeper der som du sier, men en ung og billig istedenfor en som stjeler plassen fra Sjøeng.
Svar
#38
Når det gjelder Riisnæs. Han har sagt t han trives best på sentralmidtbane. Det betyr ikke at han bør spille det. Satt litt på spissen tror jeg faktisk han har til gode å spille en god kamp sentralt i banen for oss. Samtlige gode kamper kommer fra venstre back eller venstre ving. Bakke og Myhre har vel også gjort det ganske klart at han ikke kommer til å spille sentralt så lenge Lange er i klubben - baserer det kun på laguttak.

Jeg mener også at Nils har helt rett når det gjelder spissene våre. Ingen av de er gide nok for topp15 i Norge per dags dato. Spiss, midtstopper og en venstreback er Kristian i klubben per nå. Brajanac har ikke vært i storform. Det er kritisk at han ikke har scoret mer. Den eneste måten han har scoret på er at vingene har dratt seg løs. Det kan vi ikke forvente flere ganger hver kamp i eliteserien. Jeg har tidligere uttrykt misnøye med Strand, men han synes jeg har løftet seg betraktelig etter at han fikk Lange å kombinere spillet med.
Svar
#39
(10-09-2024, 05:19 PM)JohnnyJ Skreiv: Kritikk av egne spillere som er nyansert er greit, og det var berettiget i våres, men snodig å fortsette å kritisere etter at laget har vært i storform.

Får ikke svart på alt her, men angående Kamara så trenger ikke han å erstattes. Vi kan bruke Jones El-Abdelloui som vikarierende spiss om Brajanac eller Rijks er ute. 4
Kamara har spilt såpass lite som spiss, og vært mest brukt som kantspiller  uansett så dermed gir det mest mening å hente en ny ving. Har veldig tro på Thorvaldsen, men han er den eneste "rene" vingen vi har nå, og jeg forventer ikke at han skal spille seg inn i førsteelleveren med det første.
 Riisnæs og Strand har vært gode men de er først og fremst indreløpere, og kan gi oss den dekningen vi trenger på midten og i nødstilfeller på kantposisjonene også. 
Har i motsetning til deg tillit til Brajanac og Lange, som du i et senere innlegg sier at ble hentet for å ta oss opp fra OBOS-ligaen. Så mye penger som ble brukt på dem, er det åpenbart at dem ikke skal byttes ut med det første. De har en fremtid i klubben og kommer bare til å bli bedre og bedre for oss. 
Forstått det sånn at du er misfornøyd med Brajanac men jeg er sikker på at han kommer til å motbevise deg. 

Du spør hvem jeg mener vi bør hente inn, mitt svar vil da bli:
Kantspiller, venstreback og midtstopper. Nå er jeg ikke sikker på at Storm Kolbjørnsen er god nok som reservekeeper så det kan være lurt å hente en keeper der som du sier, men en ung og billig istedenfor en som stjeler plassen fra Sjøeng.

Du har samme lista som meg. Stopper som skal inn for Fasika, venstreback som skal inn og en kantspiller. Jeg har i tillegg til deg en stopper til hvis vi låner ut AHK, noe jeg tror er lurt. Han trenger spillertid. Jeg vil ha en gammel og erfaren backup-keeper, mens du vil ha en ung. Det eneste vi er uenige om er spissplassen.

Kamara har spilt 700 minutter i år, så han har jo bidratt med en del. Selv om det ofte er korte innhopp da. Jeg er også helt enig med deg i at vi bare trenger to spisser, hvis begge spissene garantert holder seg skadefri. Men noen sånn garanti er det ingen som gir.

Vi er altså helt nødt til å erstatte Kamara. Han, sammen med Kurd Rønning, var vel backup på spissplassen bak Rijks i vårsesongen. Og han er også backup for Jones på høyrekanten. Og er vel et 3.valg på spissplass nå som vi også har Brajanac.

Hvis vi ikke erstatter han så har vi egentlig kun Brajanac, Rijsk og Jones på topp. Tror ikke Thorvaldsen, Obasi eller Apold-Aasen er klare for noe mer enn innhopp egentlig og kanskje noen sporadiske starter. Bully og Eng er spillere jeg ikke tror vi bør regne med. Det får heller være en positiv overraskelse. Så jeg mener det jeg mener jeg. Vi trenger en spiss og en kant. Men vi trenger ikke en Brajanac type spiss til. Vi trenger en som er mer mobil og allsidig. Og som også kan ta en slags kantrolle, sånn som Kamara kan. Badou, som nå er på lån i Kristiansund, ville vært perfekt for oss. Eller en som Wadji, som var i Haugesund.
Svar
#40
Et viktig poeng her, som vi kanskje lærer mer om de neste kampene når det sikkert skal rulleres litt mer, er jo hvor god Obasi er. Han har spilt veldig lite i år, og selv om ingen forventet at han skulle spille seg inn i førsteelleveren i år så hadde man kanskje trodd at han skulle spille mer.

Hva kan vi lese ut av at Bakke&Myhre heller har satt inn Kamara på høyrekant enn Obasi. Hva betyr det for neste år. Er Obasi klar for å være backup på høyrekant neste sesong? Jeg vil tro og håpe det, og at han er klar for mye mer spilletid til neste år og delvis kan erstatte Kamara.

I tillegg er det selvfølgelig et spørsmål om hvilket nivå Apold-Aasen er på når han er tilbake fra skade, men det er vel i beste fall som tredjevalg på topp neste år. Han trenger vel sikkert en god stund på å komme seg tilbake i form.
Svar


Gå til forum:


Bruker(e) som leser denne tråden: bj-mi, 15 Gjest(er)